Gellerup Museum
 

Museets samlinger

Museet er beliggende i en 5-værelses lejlighed, og dette præger også vores indretning af museet. Hvert rum på museet indeholder en eller flere udstillinger.
 
I det følgende bliver museets samlinger beskrevet:
 
Tidslinjen -
Vi har udarbejdet en tidslinje som perspektiverer begivenhederne i Gellerup til de i Danmark og i verden
 
 Historisk makeover
I september 2014 bliver Gellerup Museums formidlingsrum genåbent efter en mindre make over, hvor der er kommet nye spændende plancher op på væggende, som fortæller Gellerups historie fra starten for snart 1000 år siden op til dag.
 
Genstande fra Gellerup -
Beboere fra Gellerup har doneret forskellige genstande til museet, som er udstillet.
 
Stuen/interiør -
Den store stue i lejligheden er indrettet med interiør fra 1970'erne, og et hjørne af stuen er desuden indrettet med interiør, som skal vise hvordan et værelse fra et Gellerup-kollektiv kunne have set ud. Disse to interiører give en tidsrejse årtier tilbage til det tidlige Gellerup.
 
Film -
Vi er på museet i besiddelse af en film der handler om de første år af Gellerupparken. I filmen bliver der fortalt og vist billeder fra byggeriet af boligblokkene, samt om det sociale liv i Gellerupparken i de første år. Desuden er vi i besiddelse af serien "3 minutter i Gellerup", der er korte fortællinger af folk fra Gellerup.
 
Køkken -
Lejlighedens køkken er også brugt som udstilling. Køkkenet står næsten, som det gjorde da det blev bygget, og vi har brugt skabene til at fortælle om de etniske køkkener, og vise køkkeninteriør
 
 
Plancher -
Museet er også i besiddelse af flere plancer der fortæller om helhedplanen, og visionerne for fremtiden Gellerup.
 
Udstillingsrum -
Bagerst i lejligheden er et værelse, der bruges til særudstilinger:
I efteråret 2014 er der en udstilling om busbørn i Gellerup.
I foråret 2014 var der en fødselsdagudstilling der fejerede Gellerups 44 års fødselsdag.
I 2013 var der udstillet med en somalisk stue med fortællinger fra Somalia.
I efteråret 2012 var der en udstilling om foreningslivet i Gellerupparken og Toveshøj. Udstillingen gik tilbage til starten af 70'erne og gav et billede af, hvordan foreningslivet var dengang.
Helle Hansen  | Tlf.: 27832782